Gratis advies over verstandig en veilig investeren in cryptocurrencies als: Bitcoin, Ethereum, WAVES, Litecoin, Aragon, TenX, ICONOMI en meer.

Wat zijn cryptocurrencies

Cryptocurrency is een term om digitale tenchnologie te omschrijven welke gebruiktmaakt van blockchain technologie.

Cryptocurrency is een algemene Engelse term en betekent cryptogeld. Crypto verwijst naar een vorm van digitaal geld gebaseerd is op cryptografie en speciaal ontwikkelde wiskundige algoritmes voor het verwezenlijken van een gedecentraliseerd, zelfwerkend, veilig en wereldwijd betalingsnetwerk.

Waarom zijn crypto nu interessant?

Cryptocurrencies & Blockchain zijn booming en de markt groeit ontzettend hard. Dit biedt kansen maar ook risico's.

Zelf ben ik ervan overtuigd dat Crypto en Blockchain een technologische doorbraak zijn, vergelijkbaar met de uitvinding van electriciteit en het internet.

Mogelijk is u investeren in crypto is te vergelijken met investeren in het internet in 1996

Wat is dan bijzonder aan crypto?

Met de uitvinding can Bitcoin in 2011 is voor het eerst elektronisch geld ontstaan dat gebruik maakt van een database verspreid over knooppunten van een peer-to-peer-netwerk om transacties te journaliseren.

Bitcoins alleen kunnen worden uitgegeven door de persoon die er eigenaar van is, en nooit meer dan één keer uitgegeven kunnen worden door die eigenaar.

De peer-to-peertopologie van bitcoin en het ontbreken van centrale administratie maakt het praktisch onmogelijk voor een overheid, of ieder ander, om meer monetaire inflatie te induceren dan er van tevoren is vastgelegd: in tegenstelling tot bij papieren valuta is de groei van de geldhoeveelheid dus voorspelbaar en gelimiteerd.

Verschillende crypto

Bitcoin was de eerste maar is eigenlijk maar een vrij eenvoudige cryptocurrency. Momenteel bestaan er duizenden crypto coins, velen met een zeer specifiek doel.

Hieronder introduceer ik enkele belangrijke crypto.

LET OP! Het feit dat ik een crypto hier benoem wil NIET automatisch zeggen dat ik verwacht dat deze crypto veel in prijs zal stijgen!

Bitcoin

Binnenkort meer content

Ethereum

Is een crypto-equity, dat wil zeggen dat de coins, Ethers (ETH) volledig programmeerbaar zijn.

De taal van Ethereum is Solidity, een Turing-complete programmeertaal, waarmee je heel eenvoudig smart contracts en decentrale applicaties (DAPP’s) kunt schrijven in de Ethereum Blockchain.

Ripple

Is de naam van een p2p-betalingsnetwerk met een eigen flexibele digitale valuta, de XRP. Financiële instellingen zoals investeringsbanken zullen veel kosten besparen door gebruik te maken van het Ripple netwerk.

Ripple heeft als ambitie om de gesloten financiële netwerken van betaalkaarten, grootbanken, Paypal, Skrill en andere financiële instellingen open te breken en allerlei overbodige kosten zoals valuta omzetkosten, wachttijden en beperkingen op te heffen en alle kernpunten te verbinden met het Ripple netwerk.

Dash

Binnenkort meer content

Nuttige crypto websites en informatie